Περιήγηση στην Πρέβεζα

Η πόλη της Πρέβεζας είναι χτισμένη στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου. Βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Βερενίκης, την οποία ίδρυσε ο βασιλιάς της Ηπείρου, Πύρρος, το 290 π.Χ. Η πόλη δημιουργήθηκε στα τέλη του 11ου αι., μετά την ερήμωση της αρχαίας Νικόπολης. Στην ιστορία της γνώρισε πολλούς κατακτητές, μέχρι την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος το 1912. Απέχει περίπου 360 χλμ. βορειοδυτικά από την Αθήνα (μέσω Pίου-Aντιρρίου) και γύρω στα 350 χλμ. νοτιοδυτικά από τη Θεσσαλονίκη (μέσω Ιωαννίνων – Κοζάνης – Βέροιας).

Η Πρέβεζα είναι ευλογημένη με όμορφα τοπία, καταπράσινη φύση, μαγευτικές παραλίες, πλούσια ιστορία και μνημεία και σας προσφέρει πολλές επιλογές για τις διακοπές σας. Κάντε τη βόλτα σας στο λιμάνι και το ιστορικό κέντρο με τα όμορφα παραδοσιακά κτίρια, περπατήστε στον παραλιακό πεζόδρομο που θυμίζει νησί, και δοκιμάστε ντόπιες λιχουδιές σε κάποιο (-α) από τα γραφικά ταβερνάκια και καφενεία που θα βρείτε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης.

by visitgreece.gr

Ψαθάκι, Πρέβεζα

Πώς να έρθω;

ME IX

Από Αθήνα μέσω Ολυμπίας Οδ. προς Πρέβεζα,η διαδρομή είναι 4 ώρες.Από Θεσ/νίκη μέσω Εγνατίας Οδού προς ΕΟ Φιλιππιάδας-Πρέβεζας η διαδρομή διαρκεί 4 ώρες.

 

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Η Πρέβεζα συνδέεται με το Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών,η πτήση διαρκεί 2,5 ώρες αλλά και με το Διεθνές αεροδρόμιο Μακεδονία(Θεσσαλονίκη), συνδέται επίσης και με άλλα αεροδρόμια της Ελλάδος.

icon