ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

en gr
+ -

Κράτηση online

4 online επισκέπτες

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
\/

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα


Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται στο χωριό Μεσοπόταμος, του Νομού Πρεβέζης, στο σημείο όπου έσμιγε ο ποταμός Αχέρων με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών. Είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, στον οποίο κατέληγαν οι επισκέπτες από το Ακρωτήρι Χειμέριο του χωριού Αμμουδιά, για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων.

Η Αρχαία Κασσώπη


Η αρχαία Κασσώπη χρίστηκε πριν από τα μέσα του 4ου αι. π.Χ. σε φυσικά οχυρή θέση , σε ένα οροπέδιο με υψόμετρο 550-650 μ. στις νότιες πλαγιές του Ζαλόγγου . Ήταν μια μικρή πόλη που ήκμασε κατά τον 3ο εώς τις αρχές του 2ου αι. π.Χ.
Αξιοθέατα Μνημεία της Κασσώπης

 • Τα Τείχη της Κασσώπης
 • Η Βόρεια Στοά της αγοράς
 • Η Δυτική Στοά
 • Το Καταγώγιον
 • Το Μικρό Θέατρο, ή Ωδείον, ή Βουλευτήριον
 • Το Μεγάλο Θέατρο
 • Ο Μακεδονικός Τάφος
 • Το ιερό της Αφροδίτης
 • Νεκροπόλεις
 • Οικίες της Κασσώπης

Αρχαία Νικόπολης


Η Αρχαία Νικόπολης και το αρχαιολογικό Μουσείο στην Πρέβεζα
Η Νικόπολη (πόλη της νίκης), χτίστηκε κατ’ εντολή του αυτοκράτορα Αύγουστου Οκταβιανού (ή Οκτάβιου), πρώτου αυτοκράτορα της Ρώμης, για να τιμήσει τους θεούς, κυρίως τον «Άκτιο Απόλλωνα» ή, όπως λένε άλλοι, τον Ποσειδώνα (θεός της θάλασσας) και τον Άρη (θεός του πολέμου) για τη νίκη που του έδωσαν κατά του Μάρκου Αντωνίου και τηςΚλεοπάτρας στη μεγάλη Ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ.
Το αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης περιλαμβάνει :
συλλογή αρχιτεκτονικών μελών από τον χώρο της Νικόπολης, συλλογή γλυπτών από τον χώρο της Νικόπολης, κτερίσματα από το νεκροταφείο της ευρύτερης περιοχής της Νικόπολης, κλπ.
Την ιστορία της Νικόπολης από την εγκατάλειψη της έως τους νεότερους χρόνους και ή ιστορία της ανασκαφικής έρευνας και των εργασιών ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου από της αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα.

Ο Αχέρωντας Ποταμός


Ο Αχέρων είναι ποταμός της περιφέρειας Ηπείρου και διασχίζει τους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης .Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι ο Αχέρων αποτελεί τον ποταμό εκείνο, τον διάπλου του οποίου έκανε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ο Ερμής παραδίδοντας τις ψυχές των νεκρών στον Χάροντα για να καταλήξουν στο βασίλειο του Άδη. Η κάθε ψυχή, περνώντας από το πορθμείο του Χάροντα, έπρεπε να δώσει από έναν οβολό για τη μεταφορά.
Στον Αχέροντα λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες όπως το κάνω, το καγιάκ και το ράφτινγκ ενώ υπάρχει η δυνατότητα διάσχισης του ποταμού μέχρι τις εκβολές του στην Αμμουδιά, με κατάλληλο σημείο κατάβασης τα Στενά. Επίσης με κατάλληλο εξοπλισμό πραγματοποιείται και διάσχιση του φαραγγιού του Αχέροντα.

Το Μνημείο του Ζαλόγγου


Ο Ζάλογγο, ή Ζάλογκο, είναι ένα από τα ιστορικά όρη της Ελλάδας. Βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας, πάνω από το χωρίο Καμαρίνα , και ανήκει στην οροσειρά των Κασσωπαίων της Ηπείρου. Το όνομά του συνδέθηκε με την προεπαναστατική περίοδο του 1821 και ειδικότερα με τον θρυλο όσον αφορά τον Χορό του Ζαλόγγου όπου οι γυναίκες που είχαν καταφύγει στο βράχο προτίμησαν αντί της ατιμίας και της αιχμαλωσίας από τους Τούρκους να ρίξουν τα τέκνα τους στο γκρεμό και στη συνέχεια να πηδήξουν, χορεύοντας, η μία μετά την άλλη στο βάθος του βράχου ξέροντας ότι μέτρα τους χώριζαν από το θάνατο.


Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη


Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, βρίσκεται στην περιοχή των Ιωαννίνων, στην Ήπειρο. Θεμελιώθηκε με πρωτοβουλία του Παύλου Βρέλλη τον Φεβρουάριο του 1983 και άνοιξε τις πόρτες του το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου-του Παύλου Βρέλλη, όπου για 13 χρόνια εργάστηκε ακατάπαυστα, μόνο γι' αυτό το έργο. Σκοπός του καλλιτέχνη, ήταν να αναπαραστήσει Ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε φυσικό μέγεθος μέσα στο μουσείο. Έτσι θα μπορούσε να παρουσιάσει τους ήρωες και τον ρόλο που διαδραμάτισαν, στους αντίστοιχους χώρους. Με δικές του ιδέες, μελέτες και πολλή προσωπική εργασία, έφτιαξε χώρους και ανθρώπους, για να βοηθήσει τον θεατή να βιώσει γεγονότα που πέρασαν. Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας.

Εκθέματα:

 • Το Κρυφό σχολείο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας
 • Το μαρτύριο του Διονύσιου του Φιλόσοφου (1611)
 • Ο όρκος της Φιλικής Εταιρείας (1814)
 • Κλέφτες και Αρματολοί
 • Η σφαγή του Αλή Πασά στο νησί των Ιωαννίνων (Γενάρης 1822)
 • Οι γυναίκες της Πίνδου, κατά τη Μάχη της Πίνδου (1940)
 • Το Στρατηγείο της VIII Μεραρχίας, στη σπηλιά του Καλπακίου, (με το ομοίωμα του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου,1940)
 • Η Κυρά της Ρω

Η Aρχαία Δωδώνη και το Αρχαίο θέατρο Δωδώνης


Η Aρχαία Δωδώνη υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Υπήρξε, επίσης, γνωστό μαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Προσδιορίζεται γεωγραφικά σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τον οικισμό της Δωδώνης και κείται σε κλειστή, επιμήκη κοιλάδα, στους πρόποδες του όρους Τόμαρος, σε υψόμετρο 600 μ.
Το Αρχαίο θέατρο Δωδώνης χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. επί βασιλείας Πύρρου και ακολουθεί το σχέδιο που έχουν όλα τα ελληνικά θέατρα. Χωρούσε 18.000 θεατές και ήταν το μεγαλύτερο της εποχής του. Κατά την τέλεση των Ναΐων προς τιμήν του Νάιου Δία, εκτός από τους αγώνες στο στάδιο γίνονταν και θεατρικοί αγώνες.
Το θέατρο καταστράφηκε και επισκευάστηκε δυο φορές. Την πρώτη φορά το κατέστρεψαν οι Αιτωλοί με τον βασιλιά Δωρίμαχο το 219 π.Χ., αλλά την επόμενη χρονιά ο βασιλιάςΦίλιππος Ε' της Μακεδονίας άρχισε τις επισκευές. Το 167 π.Χ., ο Ρωμαίος στρατηγός Αιμίλιος Παύλος το κατέστρεψε ξανά ώσπου το 31 π.Χ. το επισκεύασε πάλι ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος για να χρησιμοποιηθεί ως αρένα για θηριομαχίες από τους Ρωμαίους. Ο τοίχος που υπάρχει μπροστά από τα πρώτα καθίσματα χτίστηκε αυτή την εποχή για την προστασία των θεατών από τα θηρία.


To Γεφύρι της Άρτας


To Γεφύρι της Άρτας (στην λαϊκή παράδοση γιοφύρι της Άρτας) είναι λιθόκτιστη γέφυρα του ποταμού Αράχθου, του 17ου αιώνα μΧ, στην πόλη της Άρτας, που έγινε πασίγνωστη από το ομώνυμο θρυλικό δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στην "εξ ανθρωποθυσίας" θεμελίωσή του. Ο ίδιος όρος αποτελεί επίσης σύγχρονη μεταφορική έκφραση όταν αναφέρονται έργα τα οποία αργούν να ολοκληρωθούν όπως και στο θρύλο του τραγουδιού ("Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν").


Ο Αμβρακικός Κόλπος


Αμβρακικός Κόλπος, ένας από τους έντεκα πιο γνωστούς και αξιόλογους υγροβιότοπους της Ελλάδας και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες της Ευρώπης. Ο Αμβρακικός κόλπος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλειστούς κόλπους της Ελλάδας. Η είσοδος του κόλπου είναι στο στενό πέρασμα μεταξύ του Ακτίου (από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας) και της Πρέβεζας. Ο κόλπος πήρε το όνομά του από την αρχαία Αμβρακία, πόλη κτισμένη στον ποταμό Άραχθο, στη θέση της σημερινής Άρτας.
Από το λιμάνι της Πρέβεζας μπορείτε καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες να κάνετε ολοήμερη κρουαζιέρα με την eco crusing www.eco-cruising.gr . Θα έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να παρατηρήσετε τα δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες στο φυσικό τους περιβάλλον και να απολαύσετε την ομορφιά της περιοχής!


Η Λίμνη Ζηρού


Η Λίμνη Ζηρού ή και "Λίμνη Ζηρός" βρίσκεται 2 χλμ δυτικά της επαρχιακής οδού Άρτας - Φιλιππιάδας - Ιωαννίνων απέναντι από την κοινότητα Παντάνασσας Άρτας. Διοικητικά και γεωγραφικά ανήκει σε τρεις δήμους: Φιλιππιάδαςτης N. Πρέβεζας), Θεσπρωτικού (Ν. Πρέβεζας) και Ξηροβουνίου (Ν. Αρτας). Από την 1η Ιανουαρίου 2011, με τον Νόμο Καλλικράτης η Λίμνη Ζηρού περιέρχεται ολοκληρωτικά στο Νέο δήμο Ζηρού, με πρωτεύουσα τη Φιλιππιάδα, εκτός από ένα δασικό τμήμα πρόσβασης από την Οδό Αρτας-Ιωαννίνων που ανήκει στο κτηματολόγιο Παντάνασσας του Δήμου Αρταίων.

All rights reserved www.daluzboutiquehotel.gr 2018 | Created by FOCUSGREECE